Mexická polévka po vegetariánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 4 ks rajče 1 ks mrkev 1 lžíce rajčatový protlak 2 lžíce olivový olej 1 ks červená paprika 8 dl zeleninový vývar 4 lžíce kyselá smetana 200 g sterilovaná kukuřice 1 ks pór 1 ks oranžová paprika 200 g konzervované červené fazole 150 g zelená fazolka 200 g bílá fazole 2 ks celer (stonek) podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Mexická polévka po vegetariánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Bílou fazoli necháme přes noc namočenou ve studené vodě, aby změkla. Papriky umyjeme, odstraníme jádra, překrojíme na polovičky a nakrájíme na malé kostky. Zelenou fazolku očistíme, umyjeme, vytřeseme dosucha a nakrájíme na menší kousky. Konzervovanou fazoli a kukuřici odděleně propláchneme přes sítko pod tekoucí studenou vodou. Pór, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata nařežeme do kříže, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na menší kostky.
V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, roztlačený česnek a krátce opečeme. Přidáme bílou fazoli, přimícháme rajčatový protlak, vývar a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Potom přimícháme mrkev, celer, rajčata, zelenou fazolku a vaříme dalších 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici, červenou fazoli, pór a dochutíme solí, mletým černým pepřem a mletou paprikou. Povaříme spolu ještě 5 - 10 minut.
Mexickou polévku po vegetariánsku servírujeme v předehřátých miskách se smetanou a zdobíme čerstvě nasekanou petrželovou natí.