Mexická polévka po vegetariánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks mrkev
1 lžíce rajčatový protlak
2 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
8 dl zeleninový vývar
4 lžíce kyselá smetana
200 g sterilovaná kukuřice
1 ks pór
1 ks oranžová paprika
200 g konzervované červené fazole
150 g zelená fazolka
200 g bílá fazole
2 ks celer (stonek)
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Bílou fazoli necháme přes noc namočenou ve studené vodě, aby změkla. Papriky umyjeme, odstraníme jádra, překrojíme na polovičky a nakrájíme na malé kostky. Zelenou fazolku očistíme, umyjeme, vytřeseme dosucha a nakrájíme na menší kousky. Konzervovanou fazoli a kukuřici odděleně propláchneme přes sítko pod tekoucí studenou vodou. Pór, celer a mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata nařežeme do kříže, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na menší kostky.

  2. V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, roztlačený česnek a krátce opečeme. Přidáme bílou fazoli, přimícháme rajčatový protlak, vývar a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Potom přimícháme mrkev, celer, rajčata, zelenou fazolku a vaříme dalších 20 minut. Nakonec přidáme kukuřici, červenou fazoli, pór a dochutíme solí, mletým černým pepřem a mletou paprikou. Povaříme spolu ještě 5 - 10 minut.

  3. Mexickou polévku po vegetariánsku servírujeme v předehřátých miskách se smetanou a zdobíme čerstvě nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!