Meruňkový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l rum
1 l voda
1 kg meruňky
0.5 kg cukr krupice
0.3 l jemný líh

Postup přípravy receptu

  1. Na likér vybereme opravdu zralé meruňky. Meruňky vypeckujeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Takto necháme 24 hodin louhovat. Poté meruňky slijeme, do vody přidáme cukr a asi 12 minut povaříme.

  2. Vzniklou tekutinu přecedíme přes síto či plátno, smícháme s rumem a jemným lihem.

  3. Meruňkový likér nalijeme do čistých lahví a dobře uzavřeme. Popíjíme podle chuti a příležitosti.

  4. Tip: Ze zbylých meruněk můžeme uvařit meruňkový džem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!