Meruňkové větrníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
110 g máslo
370 ml mléko
220 g hrubá mouka
krém
100 g máslo
400 ml mléko
100 g cukr krupice
1 balíček pudinkový prášek
na ozdobu
cukr moučka
náplň 1
1 kelímek smetana ke šlehání
náplň
1 sklenice kompotované meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Přisypáváme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane přichytávat ke stěnám. Těsto vyklopíme do mísy, necháme zcela vychladnout a pak přimícháme vejce.

  2. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme plná kolečka. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C dorůžova. Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme! Upečené větrníky ihned ostrým nožem přepůlíme.

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku (vanilkový, smetanový, punčovo-rumový) uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Pak vmícháme změklé máslo, krémem naplníme cukrářský sáček a na spodní část větrníků nastříkáme kolečka.

  4. Meruňky opláchneme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na krém. Na meruňky nastříkáme kolečko tuhé šlehačky a překryjeme horní polovinou větrníků. Povrch meruňkových větrníků poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!