Melounový džem s pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g cukr
2 ks pomeranč
5 g kyselina citronová
1 ks menší meloun
1 balíček želírovací prášek

Postup přípravy receptu

  1. Meloun zbavíme jader, nakrájíme jej nadrobno a přes sítko vymačkáme přibližně 400-500ml šťávy. Pomeranč nakrájíme na plátky a vložíme jej jako ozdobu do sklenic. Z dalšího pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s melounovou. Doplníme vodou tak, abychom měli 800ml šťávy. Přidáme želírovací prášek, kyselinu citronovou, cukr a vše povaříme přibližně 4 minuty za stálého míchání.

  2. Hotovou směsí naplníme sklenice, uzavřeme a na 20 minut otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí máme vynikající marmeládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!