Měkké perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
7 lžic mléko
12 dkg tuk
1 balíček prášek do pečiva
5 lžic med
35 dkg cukr moučka
2 lžičky soda
1 kg hladká mouka
1 balíček prášek do perníku
na potření
1 ks žloutek
poleva
1 ks bílek
13 dkg cukr moučka
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku nasypeme na vál a část dáme stranou, aby se nepletla. Do mouky vmícháme sodu a oba prášky. Uděláme důlek, do kterého přidáme cukr, tuk nakrájený na plátky, ne rozehřátý. Přidáme vejce, med a mléko.

  2. Těsto postupně zpracováváme vidličkou a přidáváme všechnu mouku. Těsto na perníčky by mělo 10 - 12 hodin odpočívat. Nejlepší je zadělat těsto ráno a večer péct.

  3. Těsto na perníčky válíme 0,5 až 1 cm silné. Perníčky se před pečením potírají žloutkem smíchaným se lžičkou vody. Měkké perníčky pečeme klasicky.

  4. Upečené měkké perníčky ozdobíme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!