Medový perník s višněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0 hrnků mléko
1 hrnek med
5 lžic višně
1 hrnek slunečnicový olej
3 lžíce zakysaná smetana
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do pečiva
0 lžiček vanilkový lusk
2 lžíce perníkové koření
poleva
150 g čokoláda na vaření
4 lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, mléko, vejce, slunečnicový olej, zakysanou smetanu, vanilku, višně, med a promícháme - nemixujeme. Pokud je med tuhý, dáme ho do hrnku a necháme chvíli prohřát v mikrovlnné troubě. Pokud je těsto příliš hutné, přilijeme trochu mléka. Konzistence by měla být jako u klasického perníkového těsta. Nebojte se těsta řidšího, med po vychladnutí zase ztuhne.

  2. Perník dáme péct do vyhřáté trouby. Prvních 10 minut pečeme při 190 °C, potom ztlumíme troubu na 180 °C.

  3. Po upečení necháme perník trochu zchladnout a polijeme ho čokoládovou polevou. Na čokoládovou polevu ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a promícháme ji se zakysanou smetanu.

  4. Medový perník s višněmi nakrájíme a podáváme k odpolední svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!