Medové jehněčí špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mango
500 g jehněčí plec
100 g grilovací klobása
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
marináda
2 snítky tymián
3 lžíce med
1 lžička pomerančová kůra
3 lžíce pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si gril na nejvyšší teplotu. Tekutý med smícháme s tymiánem, šťávou a kůrou. Marinádu necháme uležet.

  2. Jehněčí plec nakrájíme na menší kostky. Mango, nebo papáju, podélně rozkrojíme, vyjmeme pecku a oloupeme jej. Mango nakrájíme také na větší kostky.

  3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky jehněčího, manga a klobásky. Připravené jehněčí špízy potřeme uleželou marinádou, vložíme je pod gril a grilujeme asi 4 - 6 minut z každé strany.

  4. Medové jehněčí špízy ihned podáváme. Podáváme s pečenými brambory, bylinkovým máslem nebo mátovou omáčkou. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!