Medové cukroví s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
2 ks vejce
100 g máslo
5 g prášek do pečiva
50 g med
1 lžička mletá skořice
300 g hladká mouka
0 lžiček drcený hřebíček
poleva
voda
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy nebo na kuchyňský vál prosejeme mouku. Přidáme med, cukr, rozpuštěné máslo, vejce, koření a droždí. Vše zpracujeme v hladké těsto. Je-li těsto hodně lepkavé, záleží na medu,přidáme mouku. Uděláme bochníček, zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice.

  2. Medové těsto položíme na vál a vyválíme na půl centimetru. Vykrajovátky vypichujeme sušenky. Medové tvary dáme na plech vyložený pečicím papírem dál od sebe, alespoň 2 cm. Medové sušenky vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut, jakmile se začnou zbarvovat. Upečené medové sušenky necháme vychladnout.

  3. Připravíme si polevu. Moučkový cukr prosejeme do mísy. Vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme cukr, přičemž mícháme, ať nejsou hrudky. Pokud je poleva hodně vodová, přidáme cukr. Pokud je hodně hustá, přidáme pár kapek vody. Poleva musí být jakoby lepkavá. Cukrovou polevou zdobíme medové sušenky. Necháme zaschnout.

  4. Medové cukroví s polevou uchováváme v plechové krabici. Z těsta mám 40 - 50 sušenek, záleží na formičkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!