Medová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g med
1 balíček vanilkový cukr
120 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky a žloutky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme a pomalu do nich přidáváme rozpuštěný, ale vychladlý med. Přidáváme vanilkový cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva a naposledy jemně přidáme sníh z bílků.

  2. Na plech s pečicím papírem potřený olejem rozetřeme těsto. Roládu pečeme v mírně předehřáté troubě dozlatova a ještě teplý korpus potřeme marmeládou, která nám chutná. Opatrně svineme do rolády a necháme vychladnout.

  3. Medovou roládu krájíme na plátky a vychutnáváme u dobré kávy a čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!