Medová kachna na jablkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks jablko
1 ks kachna
2-3 lžíce med
150 ml jablečný džus
1 hrst vlašské ořechy
2 ks celá skořice
podle chuti
sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Menší kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Kachnu vložíme do pekáčku hrudí nahoru a posypeme kmínem. Nepodléváme, kachna při dlouhém pečení pustí dostatek šťávy. Takto připravenou kachnu přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Pekáček nakonec odklopíme, teplotu zvýšíme na 180 - 190 °C a necháme zezlátnout.

  2. Jablka opláchneme, rozpůlíme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na plátky.

  3. Kachnu přelijeme jablečným džusem, potřeme ji medem, obložíme jablky, ořechy a svítky skořice. Při stejné teplotě dopečeme doměkka.

  4. Upečenou medovou kachnu na jablkách vyjmeme z trouby, opět ji přikryjeme a necháme přibližně 20 minut odpočinout. Poté naporcujeme.

  5. Medovou kachnu rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablíčky a ořechy, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. Ideální přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!