Medová kachna na jablkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks jablko 1 ks kachna 2-3 lžíce med 150 ml jablečný džus 1 hrst vlašské ořechy 2 ks celá skořice podle chuti sůl celý kmín
Postup Medová kachna na jablkách recept
Postup přípravy receptu
-
Menší kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Kachnu vložíme do pekáčku hrudí nahoru a posypeme kmínem. Nepodléváme, kachna při dlouhém pečení pustí dostatek šťávy. Takto připravenou kachnu přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Pekáček nakonec odklopíme, teplotu zvýšíme na 180 - 190 °C a necháme zezlátnout.
Jablka opláchneme, rozpůlíme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na plátky.
Kachnu přelijeme jablečným džusem, potřeme ji medem, obložíme jablky, ořechy a svítky skořice. Při stejné teplotě dopečeme doměkka.
Upečenou medovou kachnu na jablkách vyjmeme z trouby, opět ji přikryjeme a necháme přibližně 20 minut odpočinout. Poté naporcujeme.
Medovou kachnu rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablíčky a ořechy, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. Ideální přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.