Margot řezy mé babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
2 ks vejce
0 hrnků mléko
1 hrnek cukr moučka
2 hrnky polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 ks čokoláda Margot
poleva
150 g máslo
2-3 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 ks žloutek
230 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme si čokoládovou tyčinku Margot na jemno.

  2. Celá vejce a moučkový cukr dáme do mísy a ušleháme do pěny. Poté pomalu přiléváme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu se smetanou na střídačku přidáváme do vaječné hmoty. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot.

  3. Těsto vlijeme na plech, rozetřeme do stran a vložíme do předehřáté trouby.

  4. Než se nám buchta upeče, připravíme si polevu. Máslo rozpustíme, necháme na plotně zapnuté na minimum. Přidáme kakao, jakmile se rozpustí, můžeme po lžících přidávat moučkový cukr. Nejlépe prosátý moučkový cukr, aby v polevě nebyly hrudky. Nakonec přidáme rum a zašleháme do polevy žloutek. Jelikož je poleva tužší, udržujeme ji teplou. Polevu roztíráme na buchtu hned po vytažení z trouby, později už by se roztírala špatně. Doporučuji Margot řezy nechat odpočinout do druhého dne v chladu, jsou potom mnohem lepší.

  5. Margot řezy mé babičky rozkrájíme a podáváme jako výborný sladký dezert ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!