Marcipánový kůň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 lžic olej
4 ks vejce
3 lžíce kakao
200 g cukr moučka
200 g polohrubá mouka
10 lžic vlažná voda
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
krém
100 g máslo
75 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
65 g zakysaná smetana
125 g měkký tvaroh
1 balíček ztužovač šlehačky
na obalení
50 dkg marcipán
na ozdobu
20 dkg marcipán

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Korpus upečeme v troubě při 170 - 180 °C. Máme první korpus a druhý korpus uděláme stejně, pouze přisypeme kakao.

  3. Na krém vyšleháme měkký tvaroh, máslo, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr moučka a ztužovač šlehačky.

  4. Z obou korpusů vyřízneme s pomocí šablony hlavu koně. Na světlé těsto rozetřeme krém a přiklopíme druhým korpusem.

  5. Vyválíme různě barevné marcipány, položíme je na celý korpus a uhladíme. Pomocí fantazie koně dozdobíme a dáme vychladit.

  6. Marcipánové koně můžeme podávat k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!