Marcipánové mandličky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
65 g máslo
1 lžíce rum
3 lžíce šlehačka
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
1 lžíce citronová kůra
500 g polohrubá mouka
50 g marcipánová hmota
1 lžíce růžová esence
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Marcipán, smetanu, máslo a cukr dohladka rozmícháme. Postupně přidáváme vejce, sůl, růžovou esenci, rum a citronovou kůru.

  2. Mouku a prášek do pečiva smícháme a přidáme do těsta. Uhněteme dohladka. Lžičkou tvoříme tvar mandličky.

  3. Olej v hrnci zahřejeme na teplotu, kdy po násadě vařečky budou stoupat malé perličky. Vložíme do oleje 8 - 10 kousků a fritujeme dozlatova.

  4. Osmažené pečivo vyjmeme, necháme okapat na ubrousku. Poté posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!