Marcipánové mandličky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 65 g máslo 1 lžíce rum 3 lžíce šlehačka 1 lžička prášek do pečiva 150 g cukr moučka 1 lžíce citronová kůra 500 g polohrubá mouka 50 g marcipánová hmota 1 lžíce růžová esence na ozdobu cukr moučka
Postup Marcipánové mandličky recept
Postup přípravy receptu
-
Marcipán, smetanu, máslo a cukr dohladka rozmícháme. Postupně přidáváme vejce, sůl, růžovou esenci, rum a citronovou kůru.
Mouku a prášek do pečiva smícháme a přidáme do těsta. Uhněteme dohladka. Lžičkou tvoříme tvar mandličky.
Olej v hrnci zahřejeme na teplotu, kdy po násadě vařečky budou stoupat malé perličky. Vložíme do oleje 8 - 10 kousků a fritujeme dozlatova.
Osmažené pečivo vyjmeme, necháme okapat na ubrousku. Poté posypeme moučkovým cukrem.