Mandlový dort s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
110 g máslo
40 g strouhanka
110 g mandle
120 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
50 g hořká čokoláda
krém
60 g máslo
1 kostka tvaroh
60 g čokoláda na vaření
3 lžíce cukr moučka
1 kelímek kysaná smetana
0.5 kelímku smetana ke šlehání
podle potřeby
máslo
strouhanka na vysypání
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva tmavá

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a jemně mleté mandle. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha a sníh společně s jemně mletou a prosátou strouhankou zlehka vmícháme do směsi.

  2. Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy (24cm) a v předehřáté troubě pečeme 40 - 45 minut na 170 °C. Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a překrojíme.

  3. Tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou a cukrem. Poté přidáme ušlehanou tuhou šlehačku. Jednu třetinu krému si oddělíme a do zbylého zašleháme čokoládu rozpuštěnou s máslem ve vodní lázni.

  4. Krémy, bílý i čokoládový, naplníme do cukrářských sáčků a střídavě jimi zdobíme spodní díl korpusu. Přiklopíme horním plátem a povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Do tuhnoucí čokoládové polevy vidličkou nakreslíme ozdobný ornament nebo jen vlnovky a mandlový dort necháme v chladničce ztuhnout.

  5. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!