Mandlový dort s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 110 g máslo 40 g strouhanka 110 g mandle 120 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 50 g hořká čokoláda krém 60 g máslo 1 kostka tvaroh 60 g čokoláda na vaření 3 lžíce cukr moučka 1 kelímek kysaná smetana 0.5 kelímku smetana ke šlehání podle potřeby máslo strouhanka na vysypání na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva tmavá
Postup Mandlový dort s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a jemně mleté mandle. Bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha a sníh společně s jemně mletou a prosátou strouhankou zlehka vmícháme do směsi.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy (24cm) a v předehřáté troubě pečeme 40 - 45 minut na 170 °C. Korpus necháme vychladnout, vyjmeme z formy a překrojíme.
Tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou a cukrem. Poté přidáme ušlehanou tuhou šlehačku. Jednu třetinu krému si oddělíme a do zbylého zašleháme čokoládu rozpuštěnou s máslem ve vodní lázni.
Krémy, bílý i čokoládový, naplníme do cukrářských sáčků a střídavě jimi zdobíme spodní díl korpusu. Přiklopíme horním plátem a povrch přelijeme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu. Do tuhnoucí čokoládové polevy vidličkou nakreslíme ozdobný ornament nebo jen vlnovky a mandlový dort necháme v chladničce ztuhnout.
Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou.