Mandarinkový tunel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
2 lžíce kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
120 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
100 g hořká čokoláda
125 g polohrubá mouka
5 lžic pomerančová šťáva
na ozdobu
šlehačka
1 balíček vanilkový cukr
krém
6 ks mandarinka
7 plátků želatina
0.5 lžičky citronová kůra
300 ml smetana ke šlehání
1 lžíce pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr, šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva i kakaem a směs zapracujeme do pěny. Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 200 °C. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku. Z vychladlého korpusu sundáme opatrně pečící papír a rozkrojíme ho v poměru 2:1.

  4. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií a vložíme širší pruh.

  5. Smetanu vyšleháme se třemi oloupanými a na kousky nakrájenými mandarinkami do tuha. Dužinu ze zbylých tří mandarinek rozmixujeme se šťávou i kůrou. Přidáme želatinu (připravenou podle návodu na balíčku) a po zchlazení i tuhou šlehačku.

  6. Tímto krémem naplníme formu s korpusem a přiklopíme malým pruhem upečeného těsta. Dáme chladit do chladničky alespoň na 3 hodiny.

  7. Mandarinkový tunel vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme dozdobit pusinkami ze šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!