Mandarinkový krém do zákusků recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

120 g cukr
2 ks žloutek
0,5 l mléko
4 ks mandarinka
70 g maizena

Postup přípravy receptu

  1. Pokud použijeme bio mandarinky bez postřiků, nastrouháme si z nich kůru na jemném struhadle. Z mandarinek vymáčkneme šťávu, kterou procedíme přes sítko, abychom se zbavili peciček

  2. Žloutky vyšleháme do světlé pěny s cukrem. K žloutkům přidáme čerstvou šťávu a pokud jsme použili i kůru, přidáme nastrouhanou kůru. Dále přidáme mléko a do krému pomaličku metličkou zašleháme maizenu

  3. Mandarinkový krém bez hrudek dáme na plotnu v kvalitním hrnci, který nepřipaluje. Vaříme při míchání do požadovaného zhoustnutí

  4. Mandarinkový krém do zákusků po vychladnutí užíváme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!