Maminčiny zapečené brambory s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
10 ks brambory
1 ks cibule
1 ks rajče
4 plátky uzený sýr
250 g míchané mleté maso
podle chuti
4-6 stroužků česnek
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
pórek
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme u uvaříme ve slupce. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji a necháme vystydnout. Než brambory změknou, připravíme si masovou náplň. Do směsi mletého masa dáme vejce, sůl, pepř, mletou papriku, majoránku, utřený česnek a osmaženou cibuli. Pomocí vidličky vše důkladně promícháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajče nakrájíme na kostičky, zelenou část (tak 2 cm) pórku na nudličky a plátky uzeného sýra také na silnější nudličky.

  2. Formu na zapékání vymažeme kouskem másla, poklademe polovinou brambor, osolíme a opepříme. Na brambory navršíme masovou směs a rozetřeme ji vidličkou. Na směs nepravidelně rozprostřeme rajče, nať pórku a uzený sýr. Poklademe druhou polovinou brambor, přitiskneme na směs, osolíme a opepříme. Na brambory můžeme také přidat slabé plátky másla. Ale opatrně, protože mleté maso během pečení pustí tuk.

  3. Brambory s mletým masem dáme do trouby vyhřáté na střední teplotu a pečeme, až nám brambory zezlátnou. Na talíři ozdobíme oblíbenou zeleninou.

  4. Maminčiny zapečené brambory s mletým masem ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!