Maminčiny přírodní vepřové plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana
0 svazečků cibulka s natí
4 plátky vepřové maso
podle potřeby
olej
mouka
voda
bujon
podle chuti
sůl
dijonská hořčice
mletý černý pepř
příloha
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlet bez kosti nebo krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme dijonskou hořčicí. Plátky masa necháme odležet a mezitím si cibulku nakrájíme nadrobno. Zelenou část nakrájíme také, ale dáme si ji zvlášť.

  2. Do trouby si dáme péct americké brambory či hranolky. Na oleji z obou stran osmahneme plátky masa a dáme je na stranu. Do pánve nasypeme bílou část cibulky a osmahneme ji. Potom přidáme smetanu, bujon a hořčici podle chuti. Omáčku provaříme a přisypeme zelenou část cibulky. Na zahuštění omáčky přidáme trochu ameriky - rozmíchané mouky ve studené vodě. Na talíři přelijeme vepřové plátky trochou omáčky a podáváme s pečenými americkými brambory.

  3. Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory servírujeme jako hlavní chod. K pokrmu můžeme přidat i zeleninu na ozdobu podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!