Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 ks vepřový plátek podle potřeby olej plnotučná hořčice podle chuti sůl příloha brambory na ozdobu zelenina
Postup Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Plátky kotlety nebo krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí.
Nejprve si dáme péct brambory, pečeme je v rozehřáté troubě. Na olej rozehřátý v pánvi dáme vepřové plátky z té strany, kde je hořčice. Než se maso srazí, namažeme plátky i z druhé strany hořčicí a opět osmažíme. Smažíme jen krátce, aby se hořčice nepřichytila. Potom plátky vyndáme na nahřátý talíř.
Pokud je třeba, přidáme do pánve trochu oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom vrátíme vepřové plátky zpět do pánve, podlijeme troškou vody. Podlijeme jen tak, aby vznikla šťáva, ne omáčka. Přidáme špetku bujonu a chvíli podusíme. Na talíře si připravíme zeleninovou oblohu podle chuti, položíme na talíře měkké plátky masa, přelijeme je jemně šťávou a přidáme opečené brambory.
Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory podáváme jako výborný hlavní chod.