Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 ks vepřový plátek
podle potřeby
olej
plnotučná hořčice
podle chuti
sůl
příloha
brambory
na ozdobu
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Plátky kotlety nebo krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí.

  2. Nejprve si dáme péct brambory, pečeme je v rozehřáté troubě. Na olej rozehřátý v pánvi dáme vepřové plátky z té strany, kde je hořčice. Než se maso srazí, namažeme plátky i z druhé strany hořčicí a opět osmažíme. Smažíme jen krátce, aby se hořčice nepřichytila. Potom plátky vyndáme na nahřátý talíř.

  3. Pokud je třeba, přidáme do pánve trochu oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom vrátíme vepřové plátky zpět do pánve, podlijeme troškou vody. Podlijeme jen tak, aby vznikla šťáva, ne omáčka. Přidáme špetku bujonu a chvíli podusíme. Na talíře si připravíme zeleninovou oblohu podle chuti, položíme na talíře měkké plátky masa, přelijeme je jemně šťávou a přidáme opečené brambory.

  4. Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory podáváme jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!