Maminčiny perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
50 g med
200 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru moučka, perníkového koření, jedlé sody, medu a vajec vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 3 - 4 hodiny (nejlepší je přes noc) odležet do lednice, aby se těsto rozvonělo.

  2. Po odležení necháme těsto chvíli vytažené, aby si zvyklo na pokojovou teplotu. Poté z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary.

  3. Perníčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Po vychladnutí můžeme perníčky nazdobit podle fantazie.

  4. Maminčiny perníčky je lepší péct dopředu, aby stihly změknout. Perníčky podáváme ke svátečnímu pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!