Maminčiny perníčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 50 g med 200 g cukr moučka 300 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda 1 lžička perníkové koření
Postup Maminčiny perníčky recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, cukru moučka, perníkového koření, jedlé sody, medu a vajec vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 3 - 4 hodiny (nejlepší je přes noc) odležet do lednice, aby se těsto rozvonělo.
Po odležení necháme těsto chvíli vytažené, aby si zvyklo na pokojovou teplotu. Poté z těsta vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary.
Perníčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C. Po vychladnutí můžeme perníčky nazdobit podle fantazie.
Maminčiny perníčky je lepší péct dopředu, aby stihly změknout. Perníčky podáváme ke svátečnímu pohoštění.