Maminčiny čínské fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička solamyl
1 ks cibule
2 konzervy bílé fazole
1 balíček zeleninová směs
podle chuti
česnek
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
podle potřeby
1 ks pórek

Postup přípravy receptu

  1. Můžeme použít bílé fazole sterilované, ale pokud použijeme suché fazole, přebereme je, propláchneme a necháme přes noc namočené.

  2. Druhý den fazole uvaříme, až změknou, trochu je osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  3. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme směs zeleniny (nejlépe čínskou), pórek a podusíme. Potom přidáme měkké fazole, solamyl rozmíchaný ve vodě na zahuštění a krátce povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Kdo chce, může ještě přidat prolisovaný česnek.

  4. Maminčiny čínské fazole podáváme jako samostatný pokrm třeba ještě s chlebem nebo jako přílohu k různým masitým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!