Maminčin štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
4 hrnečky cukr krupice
4 hrnečky polohrubá mouka
4 hrnečky mleté ořechy
1 balíček prašek do pečiva
2 ks palmarín
náplň
6 ks jablko

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si asi 2 dl hrneček nebo kelímek a podle něj odměříme všechny suroviny. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo.

  2. Polohrubou mouku, cukr, ořechy a prášek do pečiva smícháme. Suchou směs rozdělíme na 2 části. Jednu část nasypeme na nevymazaný hluboký plech a rovnoměrně rozprostřeme. Vše posypeme strouhanými jablky a zasypeme druhou částí sypkého těsta.

  3. Palmaríny nebo jakýkoliv jiný tuk na pečení rozpustíme a ve vlažném tuku rozmícháme vejce. Tukem zalijeme připravenou hmotu v plechu. Maminčin štrúdl vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

  4. Maminčin štrúdl ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!