Maminčin pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g brambory
2 ks cibule
400 ml smetana
3 ks klobása
500 g kysané zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči na oleji zpěníme očištěnou a nadrobno nasekanou cibuli. Vsypeme na kolečka nakrájenou klobásu a společně osmahneme. Nejlepší jsou ty ostravské. Přidáme vodou propláchnuté kysané zelí, které ještě můžeme překrájet na menší kousky, promícháme a podusíme.

  2. Z pekáčku nakonec všechno vyndáme do mísy, směs promícháme se sladkou paprikou a osolíme. Do pekáče položíme vrstvu předvařených brambor, ne úplně doměkka. Na ně dáme vrstvu klobás se zelím. Dáme opět vrstvu brambor a zase zelí a nakonec brambory. Celý pekáček zalijeme smetanou. Maminčin pekáček zapékáme asi 20 minut na 230 °C v uzavřeném pekáčku a nakonec 10 minut v otevřeném.

  3. Maminčin pekáček pak ihned podáváme jako hlavní chod, ke kterému nic dalšího není potřeba. Možná jen přikusovat sterilovanou okurku či jinou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!