Maminčin pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 700 g brambory 2 ks cibule 400 ml smetana 3 ks klobása 500 g kysané zelí podle potřeby olej podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Maminčin pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
V pekáči na oleji zpěníme očištěnou a nadrobno nasekanou cibuli. Vsypeme na kolečka nakrájenou klobásu a společně osmahneme. Nejlepší jsou ty ostravské. Přidáme vodou propláchnuté kysané zelí, které ještě můžeme překrájet na menší kousky, promícháme a podusíme.
Z pekáčku nakonec všechno vyndáme do mísy, směs promícháme se sladkou paprikou a osolíme. Do pekáče položíme vrstvu předvařených brambor, ne úplně doměkka. Na ně dáme vrstvu klobás se zelím. Dáme opět vrstvu brambor a zase zelí a nakonec brambory. Celý pekáček zalijeme smetanou. Maminčin pekáček zapékáme asi 20 minut na 230 °C v uzavřeném pekáčku a nakonec 10 minut v otevřeném.
Maminčin pekáček pak ihned podáváme jako hlavní chod, ke kterému nic dalšího není potřeba. Možná jen přikusovat sterilovanou okurku či jinou zeleninu.