Maminčin jablkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g máslo
1 kg jablko
1 ks citron
1 lžička prášek do pečiva
180 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
140 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka renety očistíme a nakrájíme. Ochutíme je citronovou šťávou a cukrem. Máslo necháme rozpustit. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z jednoho citronu nastrouháme kůru.

  2. Do másla přidáme žloutky, vanilkový cukr, krupicový a ušleháme. Pak vmícháme hladkou mouku, špetku soli, kůru a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do základu těsta lehce vmícháme jablka a sníh z bílků.

  3. Těsto na jablkový koláč nalijeme do čtyřhranné formy vyložené pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 150 - 180 °C asi hodinu.

  4. Upečený maminčin jablkový koláč necháme vychladnout, vyjmeme nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!