Maminčin jablkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 200 g máslo 1 kg jablko 1 ks citron 1 lžička prášek do pečiva 180 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 140 g hladká mouka
Postup Maminčin jablkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka renety očistíme a nakrájíme. Ochutíme je citronovou šťávou a cukrem. Máslo necháme rozpustit. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z jednoho citronu nastrouháme kůru.
Do másla přidáme žloutky, vanilkový cukr, krupicový a ušleháme. Pak vmícháme hladkou mouku, špetku soli, kůru a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do základu těsta lehce vmícháme jablka a sníh z bílků.
Těsto na jablkový koláč nalijeme do čtyřhranné formy vyložené pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 150 - 180 °C asi hodinu.
Upečený maminčin jablkový koláč necháme vychladnout, vyjmeme nakrájíme a můžeme servírovat.