Malinové semifreddo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
250 g cukr krupice
250 g maliny
500 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
100 g maliny

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu si předem vychladíme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií tak, aby po okrajích přesahovala aspoň o 10 - 15 cm. Maliny očistíme a na talíři rozmačkáme vidličkou. Smetanu vyšleháme dotuha.

  2. V kovové misce, kterou dáme na hrnec s mírně vařící vodou, vyšleháme vejce a cukr. Šleháme, až vznikne světlý hustý krém. Pak misku vyjmeme z vodní lázně a krém dále šleháme metličkou až do úplného vychladnutí. Vejce s cukrem si můžeme předšlehat do husté pěny v misce kuchyňského robota a až potom pěnu došlehat metličkou ve vodní lázni. Tento postup ušetří čas i energii.

  3. Maliny a šlehačku rychle zapracujeme do vaječného krému. Formu naplníme připraveným malinovým krémem, povrch uhladíme a semifreddo necháme minimálně 4 hodiny v mrazáku. Asi 15 minut před podáváním vyjmeme malinové semifreddo z mrazáku.

  4. Malinové semifreddo vyklopíme na podnos, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky. Mírně roztopené semifredo ozdobíme čerstvými malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!