Makrela nadívaná pórkem recept
Apetit ReceptyPostup Makrela nadívaná pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchanou makrelu dobře umyjeme a lehce nařízneme kůži asi třemi řezy z každé strany, aby byla ryba křehčí. Rybu zevnitř vymažeme máslem a vysypeme bylinkami podle chuti. Já používám provensálské bylinky.
Naplníme makrelu pórkem nakrájeným na slabá kolečka. Rybu potřeme lehce olejem nebo máslem, aby se nám kůže nepřipálila k alobalu, do kterého nakonec rybu zabalíme. Makrelu necháme pár minut odležet v ledničce, aby maso trochu nasálo bylinky.
Na grilu pečeme asi 10 minut z každé strany, v troubě asi 20 minut na mřížce při teplotě 150 °C.
Makrelu nadívanou pórkem podáváme s bramborem nebo jen tak s opečenou bagetou.