Makrela nadívaná pórkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
máslo
makrela
pórek
podle chuti
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou makrelu dobře umyjeme a lehce nařízneme kůži asi třemi řezy z každé strany, aby byla ryba křehčí. Rybu zevnitř vymažeme máslem a vysypeme bylinkami podle chuti. Já používám provensálské bylinky.

  2. Naplníme makrelu pórkem nakrájeným na slabá kolečka. Rybu potřeme lehce olejem nebo máslem, aby se nám kůže nepřipálila k alobalu, do kterého nakonec rybu zabalíme. Makrelu necháme pár minut odležet v ledničce, aby maso trochu nasálo bylinky.

  3. Na grilu pečeme asi 10 minut z každé strany, v troubě asi 20 minut na mřížce při teplotě 150 °C.

  4. Makrelu nadívanou pórkem podáváme s bramborem nebo jen tak s opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!