Makový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
250 g máslo
1 ks citron
150 g cukr krupice
2 lžíce griotka
200 g hladká mouka
150 g bílý jogurt
100 g mletý mák
3 lžičky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a vyšleháme s cukrem. Postupně po jednom přidáváme rozklepnuté vejce a vyšleháme do pevné pěny. Potom přidáme bílý jogurt pokojové teploty a najemno nastrouhanou kůru z bio citronu. Na závěr vmícháme do těsta hladkou mouku promíchanou s jedlou sodou a mletým mákem. Dochutíme griotkou.

  2. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a stěrkou povrch uhladíme.

  3. Makový korpus pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, máme upečeno.

  4. Makový korpus necháme ve formě vychladnout, poté vyjmeme a rozkrojíme. Plníme marmeládou, krémy apod. Skvěle chutná v kombinaci s višněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!