Maková bábovka z hrubé mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
200 g mléko
250 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hrubá mouka
120 g tuk na pečení
120 g mletý mák
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme na sníh. V míse utřeme tuk na pečení, žloutky a cukr. Přidáme vlažné mléko, hrubou mouku s kypřící práškem do pečiva a mletý mák. Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a potom do ní vlijeme těsto. Makovou bábovku pečeme zvolna asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Makovou bábovku z hrubé mouky necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!