Maďarský tokáň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 2 ks rajčata - - tuk 2 ks cibule 2 ks papriky 1 dl víno bílé - - paprika mletá - - protlak rajčatový 400 g maso hovězí zadní
Postup Maďarský tokáň recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na širší nudle. Na sádle nebo na tuku osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme dle chuti mletou papriku, nakrájené maso a krátce vše osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou vína a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo typické maďarské halušky nebo nočky.