Maďarský tokáň recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
2 ks rajčata
- - tuk
2 ks cibule
2 ks papriky
1 dl víno bílé
- - paprika mletá
- - protlak rajčatový
400 g maso hovězí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme přes vlákna na širší nudle. Na sádle nebo na tuku osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme dle chuti mletou papriku, nakrájené maso a krátce vše osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a osolíme. Podlijeme trochou vína a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby víno lehce doléváme. Potom přidáme nakrájené papriky a rajčata a opět dusíme. Pokrm se nezahušťuje, protože zelenina se lehce rozvaří. Vhodnou přílohou je rýže, těstoviny nebo typické maďarské halušky nebo nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!