Maďarský pstruh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg pstruh
podle chuti
1 lžička sůl
1 lžička mletý černý pepř
na potření
máslo
podle potřeby
citron
olej na fritování
na obalení
200 dkg hladká mouka
na ozdobu
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazeného pstruha důkladně oplachujeme ve studené vodě za neustálého masírování pod vodou - pro zbavení se rybího pachu (ruka nesmí na těle pstruha klouzat). Vydlabeme oči. Pstruha osolíme, opepříme zvenčí i zevnitř, poté důkladně obalíme hladkou moukou ze všech stran, nezapomeneme na vnitřek ryby.

  2. Fritovací hrnec rozpálíme na 180 °C a na 5 minut pstruha ponoříme do oleje. Poté ho grilujeme na 220 °C dalších 5 min. Potíráme máslem. Po vyjmutí z grilu pstruha pokapeme citronem.

  3. Maďarského pstruha podáváme se zeleninovou oblohou (očištěnou a nakrájenou paprikou), vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!