Maďarský paprikový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
5 ks rajče
4 lžíce slunečnicový olej
5 lžic bílý vinný ocet
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)
2 ks paprika (žlutá)
2 ks paprika (zelená)
300 g trvanlivý salám
na ozdobu
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Salám pokrájíme na nudličky. Papriky omyjeme, osušíme, zbavíme jadérek a rozkrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na osminky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na kolečka.

  2. Dresink si připravíme smícháním oleje a octa a dochutíme mletou paprikou, pepřem a solí.

  3. Všechnu nakrájenou zeleninu spolu se salámem rozložíme do větší salátové mísy, zalijeme dresinkem a před podáváním dáme vychladit.

  4. Servírujeme sypané sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!