Kořeněné medové cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 150 g máslo 1/2 lžičky zázvor 2 lžíce med 60 g cukr krystal 1 lžička mletá skořice 1 špetka mletý pepř 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 1/2 lžičky citronová kůra 1/2 balíčku kypřící prášek 1 lžička mletý hřebíček 50 g mleté mandle 1/2 lžičky mletý muškátový oříšek 60 g třtinový cukr 1 lžíce svařené mléko
Postup Kořeněné medové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Med rozpustíme se všemi cukry a máslem v hrnci. Směs se nesmí vařit, mohla by se připálit a zhořknout. Necháme vychladnout
Poté do směsi vmícháme mouku promíchanou se vším kořením, kypřícím práškem a mletými mandlemi. Důkladně promícháme všechny ingredience. V případě, že by těsto bylo sypké a nedrželo pohromadě, přidáme trochu svařeného mléka
Slabou vrstvičkou těsta můžeme plnit různé formičky. Nebo těsto můžeme vyválet do placky a vykrajovat rozmanité tvary, ty lze pak posypat pro ozdobu cukrem
Kořeněné medové cukroví pečeme na 200 °C po dobu 5 minut. Cukroví by mělo zezlátnout.