Kořeněné medové cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
150 g máslo
1/2 lžičky zázvor
2 lžíce med
60 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
1 špetka mletý pepř
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
1/2 balíčku kypřící prášek
1 lžička mletý hřebíček
50 g mleté mandle
1/2 lžičky mletý muškátový oříšek
60 g třtinový cukr
1 lžíce svařené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Med rozpustíme se všemi cukry a máslem v hrnci. Směs se nesmí vařit, mohla by se připálit a zhořknout. Necháme vychladnout

  2. Poté do směsi vmícháme mouku promíchanou se vším kořením, kypřícím práškem a mletými mandlemi. Důkladně promícháme všechny ingredience. V případě, že by těsto bylo sypké a nedrželo pohromadě, přidáme trochu svařeného mléka

  3. Slabou vrstvičkou těsta můžeme plnit různé formičky. Nebo těsto můžeme vyválet do placky a vykrajovat rozmanité tvary, ty lze pak posypat pro ozdobu cukrem

  4. Kořeněné medové cukroví pečeme na 200 °C po dobu 5 minut. Cukroví by mělo zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!