Luštěninový salát k masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
15 g čočka
15 g hrách
15 g cizrna
1 lžička plnotučná hořčice
1 lžička citronová šťáva
1 ks červená cibule
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme luštěniny, které předem namočíme na pár hodin do vody, po uvaření necháme luštěniny vychladnout. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli smícháme s luštěninami, ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Salát nakonec pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

  3. Luštěninový salát podáváme k různě upraveným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!