Luštěninová polévka s kuřecími prsíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
300 g celer
1 konzerva kukuřice
1 konzerva cizrna
400 g kuřecí prsa
1 konzerva červené fazole
1 konzerva bílé fazole
800 ml zeleninový bujón (z kostky)
1 lžíce olivový olej Bertolli Classico - Olio di Oliva
podle chuti
sůl
mletá červená paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať
příloha
4 ks celozrnná bageta

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, celer očistíme.

  2. Kuřecí maso nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova, vyjmeme a ve výpeku osmahneme najemno posekaný česnek a celer.

  3. Bílé a červené fazole, cizrnu a kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat.

  4. Luštěniny přidáme k celeru, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Kuřecí maso vložíme do hrnce a prohřejeme.

  5. Luštěninovou polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme kadeřavou petrželkou. Podáváme s celozrnou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!