Luštěninová polévka s kuřecími prsíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 300 g celer 1 konzerva kukuřice 1 konzerva cizrna 400 g kuřecí prsa 1 konzerva červené fazole 1 konzerva bílé fazole 800 ml zeleninový bujón (z kostky) 1 lžíce olivový olej Bertolli Classico - Olio di Oliva podle chuti sůl mletá červená paprika mletý černý pepř na ozdobu petrželová nať příloha 4 ks celozrnná bageta
Postup Luštěninová polévka s kuřecími prsíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme, celer očistíme.
Kuřecí maso nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova, vyjmeme a ve výpeku osmahneme najemno posekaný česnek a celer.
Bílé a červené fazole, cizrnu a kukuřici propláchneme vodou a necháme dobře okapat.
Luštěniny přidáme k celeru, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Kuřecí maso vložíme do hrnce a prohřejeme.
Luštěninovou polévku rozdělíme na talíře a ozdobíme kadeřavou petrželkou. Podáváme s celozrnou bagetou.