Losos ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 dl smetana
0.3 lžičky rozmarýn
2 ks citron
80 dkg losos
1 dl bílé víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si česnek, který oloupeme a na plátky nakrájíme. Z rozkrojeného citronu vymačkáme šťávu na pozdější dochucení.

  2. Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve lehce vytřené olejem, přidáme porce lososa a krátce z obou stran opečeme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit, zmírníme plamen, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou a podusíme doměkka.

  3. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu z lososa zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme.

  4. Lososa upravíme na talíř a přelijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu podáváme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!