Losos s vůní tymiánu a kousky rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 větviček tymián
600 g rajče
600 g losos
4 lžíce světlé pivo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozdělíme na čtyři plátky, které umyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Lososové plátky osolíme a opepříme.

  2. Čtyři větvičky tymiánu si necháme stranou a zbytek nasekáme najemno.

  3. Rajčata vložíme do vařicí vody asi na 15 - 20 sekund. Rajčata zbavíme přebytečné vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  4. Na pánvi s olejem na prudkém ohni orestujeme lososa z obou stran se stroužkem drceného česneku. Orestované plátky podlijeme pivem. Jakmile vznikne hustší šťáva, přidáme nakrájená rajčata a tymián. Provaříme, ale dáme si pozor, ať nerozvaříme.

  5. Lososa s vůní tymiánu položíme na teplý talíř, polijeme rajčaty s omáčkou a ozdobíme větvičkou tymiánu. Lososa s vůní tymiánu a kousky rajčat podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!