Losos s ananasovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
2 lžíce nasekaná máta
1 šálek ananas z konzervy
1 ks čerstvá chilli paprička
4 ks podkova z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osušíme, potřeme z obou stran olejem a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a pečeme zlehka 3 - 5 minut z každé strany, dokud není maso propečené

  2. Příprava omáčky: smícháme na kostky nakrájený ananas, jarní cibulku, chilli papričku, citronovou šťávu a nasekanou mátu. Podáváme k opečenému lososu

  3. Vhodnou přílohou je například chřest vařený v páře a přelitý máslem

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!