Losos na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50-60 g máslo
1 ks citron
500 g losos
4-5 ks žampiony
1 lžíce čerstvá petrželka
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lososa opláchneme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno.

  2. Na pánvi rozehřejeme část másla, přidáme lososa nakrájeného na malé kousky a plátky žampionů. Společně podusíme. Potom lososa se žampiony osolíme a dopečeme v troubě.

  3. Zbývající máslo rozehřejeme na jiné pánvi, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a prohřejeme.

  4. Lososa se žampiony rozdělíme na talíře, přelijeme citronovo-máslovou petrželkou a podáváme. Losos na žampionech skvěle chutná s bramborovým pyré a zeleninovým salátem jako přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!