Losos na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50-60 g máslo 1 ks citron 500 g losos 4-5 ks žampiony 1 lžíce čerstvá petrželka podle chuti sůl
Postup Losos na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa opláchneme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme a nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme část másla, přidáme lososa nakrájeného na malé kousky a plátky žampionů. Společně podusíme. Potom lososa se žampiony osolíme a dopečeme v troubě.
Zbývající máslo rozehřejeme na jiné pánvi, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a prohřejeme.
Lososa se žampiony rozdělíme na talíře, přelijeme citronovo-máslovou petrželkou a podáváme. Losos na žampionech skvěle chutná s bramborovým pyré a zeleninovým salátem jako přílohou.