Losos na másle s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 lžíce máslo
0 ks limetka
8 lístků čerstvá bazalka
0 kg čerstvý losos

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvého lososa nakrájíme na porce, pokapeme šťávou z poloviny limetky, trochu osolíme a necháme minimálně 1/2 hodiny v lednici odležet.

  2. Pánev vymažeme máslem, rozpálíme tak, aby se máslo nepřepalovalo, lososa osušíme a vložíme na pánev, pečeme 4 - 5 minut z každé strany. Maso musí zůstat uvnitř růžové.

  3. Když se maso lososa peče, nasekáme lístky z bazalky a utřeme je ze zbytkem másla. Před dopečením jím potřeme porce lososa.

  4. Lososa na másle s bazalkou podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!