Lodní suchary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
voda
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme celkem libovolné množství hrubé mouky a přidáme sůl. Pak směs nasucho promícháme a začneme po troškách přidávat vodu. Za stálého míchání vytvoříme dost tuhé těsto, které necháme odpočinout.

  2. Pak z těsta uplácáme kouli, kterou dáme na pomoučněný vál, a rozválíme jej do asi centimetr tlusté placky. Těsto nenakyne. Z placky vykrájíme tvary budoucích lodních sucharů a položíme je na plech s nelepivým pečicím papírem. Jinak se dávají na plech potřený tukem.

  3. Suchary na povrchu propícháme vidličkou a dáme péci. Pečeme asi půl hodiny a hlídáme barvu těsta. Když lodní suchary zrůžoví, budou hotové.

  4. Přestože jsou lodní suchary dost tuhé, jsou překvapivě dobré chuti. Mají vydržet několik měsíců, ale nejspíše je sníme mnohem dříve.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy