Lodičky s játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
4 stroužky česnek
4-6 ks rajče
2 lžíce kečup
2 lžíce olivový olej
4 ks cibulka s natí
200 g tvrdý sýr
500 g drůbeží játra
4 ks menší cuketa
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na pokrájené slanině osmahneme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme na čtvrtky nakrájená játra a opražíme. Cukety podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a přidáme ji k opraženým játrům. Přidáme kečup, na kolečka pokrájená oloupaná rajčata, chvíli spolu podusíme, osolíme, okořeníme a dochutíme vegetou. Já používám vegetu domácí. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a asi 150 g nastrouhaného sýra. Směs promícháme a odstavíme z ohně.

  2. Cuketové lodičky osolíme, aby pustily šťávu, pak je ubrouskem osušíme.

  3. Cukety pokapeme olivovým olejem. Pekáček vyložíme alobalem nebo jen vymažeme, dáme do něj cuketové lodičky potřené olejem a ve vyhřáté troubě asi na 15 minut zapečeme. Potom cuketové lodičky vyndáme z trouby a naplníme připravenou směsí z jater. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 30 minut.

  4. Před dopečením vrch lodiček s játry posypeme zbylým strouhaným sýrem smíchaným se špetkou mleté papriky a ještě krátce dopečeme.

  5. Lodičky s játry podáváme s chlebem, bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!