Lodičky s játry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 4 stroužky česnek 4-6 ks rajče 2 lžíce kečup 2 lžíce olivový olej 4 ks cibulka s natí 200 g tvrdý sýr 500 g drůbeží játra 4 ks menší cuketa podle chuti sůl vegeta mletý pepř čerstvá petrželka mletá sladká paprika podle potřeby tuk na vymazání
Postup Lodičky s játry recept
Postup přípravy receptu
-
Na pokrájené slanině osmahneme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme na čtvrtky nakrájená játra a opražíme. Cukety podélně rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a přidáme ji k opraženým játrům. Přidáme kečup, na kolečka pokrájená oloupaná rajčata, chvíli spolu podusíme, osolíme, okořeníme a dochutíme vegetou. Já používám vegetu domácí. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať a asi 150 g nastrouhaného sýra. Směs promícháme a odstavíme z ohně.
Cuketové lodičky osolíme, aby pustily šťávu, pak je ubrouskem osušíme.
Cukety pokapeme olivovým olejem. Pekáček vyložíme alobalem nebo jen vymažeme, dáme do něj cuketové lodičky potřené olejem a ve vyhřáté troubě asi na 15 minut zapečeme. Potom cuketové lodičky vyndáme z trouby a naplníme připravenou směsí z jater. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 30 minut.
Před dopečením vrch lodiček s játry posypeme zbylým strouhaným sýrem smíchaným se špetkou mleté papriky a ještě krátce dopečeme.
Lodičky s játry podáváme s chlebem, bramborem a čerstvou zeleninou.