Bochánky s krémovou náplní a mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

40 g cukr
1 ks vejce
100 g máslo
60 g máslo
2 ks žloutek
500 ml mléko
125 ml mléko
30 g droždí
50 g cukr krupice
100 g cukr moučka
40 g cukr moučka
300 g hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
mandlové lupínky
1 lžíce horká voda
rozpuštěné máslo
meruňkový džem
1,5 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Příprava kynutého těsta: Z 50 ml vlažného mléka, lžíce cukru a droždí si připravíme kvásek. Mouku prosejeme se špetkou soli. Máslo rozpustíme ve zbývajícím mléce a necháme vychladnout. Z prosáté mouky, cukru, vajec, vykynutého kvásku a mléka s máslem vypracujeme hladké pružné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Vytvoříme dva bochánky, které položíme na pečícím papírem vyložený plech a necháme opět 20 minut kynout

  2. Mezitím si připravíme krém. Z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši, kterou necháme za občasného míchání vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem ve vodní lázni do pěny a postupně vmícháme spolu se změklým máslem do husté pudinkové kaše. Krém uchováme v chladu

  3. Vykynuté bochánky potřeme máslem a pečeme při 180°C přibližně 30 minut dorůžova. Vychladlé bochánky podélně rozkrojíme. Jednu polovinu potřeme džemem a na druhou naneseme krém. Poloviny spojíme, potřeme polevou a posypeme mandlemi

  4. Bochánky z kynutého těsta s krémem, polevou a mandlemi necháme v chladu do druhého dne ztuhnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!