Lívance bez vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
500 ml mléko
5 g droždí
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka přisypeme vanilkový cukr, sůl, rozdrobíme droždí a přimícháme část mouky. Těsto necháme chvíli odstát, aby se droždí dobře rozpustilo, potom vmícháme zbytek mouky a na teplém místě necháme lívancové těsto vykynout.

  2. Při kynutí se budou tvořit bublinky a těsto zvětší objem. Během kynutí můžeme promíchat a nechat ještě jednou vzejít, lívance jsou potom nadýchanější.

  3. Po vykynutí těsto nabíráme naběračkou a dáváme smažit lívance do vymaštěného lívanečníku nebo na pánev s troškou rozpáleného oleje. Lívance smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Hotové lívance bez vajec si na talíři dochutí každý sám podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!