Litý koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
0.5 hrnku mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
0.5 l polohrubá mouka
125 g hera nebo rama
drobenka
2 lžíce máslo
3 lžíce cukr moučka
5 lžic hrubá mouka
náplň
rebarbora (ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si drobenku z másla, moučkového cukru a hrubé mouky. Rebarboru nebo jiné ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Do mísy připravíme polohrubou mouku a prášek do pečiva s polovinou množství cukru. V kastrolku si rozpustíme v mléku tuk, zbytek cukru (musí být pouze vlažné!), pak ručním šlehačem vše vymícháme spolu s vajíčkem.

  3. Pomalu nalijeme do připravené mouky a asi minutu mícháme (vždy šlehačem na stupeň 1).

  4. Hotové těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe nakrájenou rebarboru (švestky, jablka, meruňky nebo jiné ovoce) a posypeme připravenou drobenkou.

  5. Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 50 minut. Ještě teplé můžeme podávat se šlehačkou!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!