Litý koláč s drobenkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 0.5 hrnku mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 0.5 l polohrubá mouka 125 g hera nebo rama drobenka 2 lžíce máslo 3 lžíce cukr moučka 5 lžic hrubá mouka náplň rebarbora (ovoce)
Postup Litý koláč s drobenkou recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si drobenku z másla, moučkového cukru a hrubé mouky. Rebarboru nebo jiné ovoce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Do mísy připravíme polohrubou mouku a prášek do pečiva s polovinou množství cukru. V kastrolku si rozpustíme v mléku tuk, zbytek cukru (musí být pouze vlažné!), pak ručním šlehačem vše vymícháme spolu s vajíčkem.
Pomalu nalijeme do připravené mouky a asi minutu mícháme (vždy šlehačem na stupeň 1).
Hotové těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poklademe nakrájenou rebarboru (švestky, jablka, meruňky nebo jiné ovoce) a posypeme připravenou drobenkou.
Pečeme horkým vzduchem při 150 °C asi 50 minut. Ještě teplé můžeme podávat se šlehačkou!