Litevské Zeppeliny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
300 g mleté vepřové maso
na ozdobu
50 g slanina
2 ks cibule
200 ml zakysaná smetana
podle potřeby
olej
těsto
sůl
8 ks brambory
4 lžíce bramborový škrob
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, čtyři brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Zbylé čtyři brambory požijeme syrové, jen je oloupeme a také nastrouháme na jemno.

  2. Brambory v míse spojíme, osolíme, přidáme bramborový škrob a vypracujeme těsto.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Cibuli poté smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř, majoránku a žloutek.

  4. Z těsta vytvarujeme širší placky, které plníme masovou směsí. Ty potom zabalíme do šišky ve tvaru Zeppelinu a uvaříme v osolené vodě. Taštičky vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

  5. Vařené Zeppeliny posypeme opečenou slaninou s cibulkou a polijeme kysanou smetanou. Litevské Zeppeliny podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!