Litevské Zeppeliny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks žloutek 2 lžíce majoránka 1 ks cibule 300 g mleté vepřové maso na ozdobu 50 g slanina 2 ks cibule 200 ml zakysaná smetana podle potřeby olej těsto sůl 8 ks brambory 4 lžíce bramborový škrob podle chuti sůl mletý pepř
Postup Litevské Zeppeliny recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, čtyři brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno. Zbylé čtyři brambory požijeme syrové, jen je oloupeme a také nastrouháme na jemno.
Brambory v míse spojíme, osolíme, přidáme bramborový škrob a vypracujeme těsto.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Cibuli poté smícháme s mletým masem, přidáme sůl, pepř, majoránku a žloutek.
Z těsta vytvarujeme širší placky, které plníme masovou směsí. Ty potom zabalíme do šišky ve tvaru Zeppelinu a uvaříme v osolené vodě. Taštičky vaříme na mírném ohni asi 30 minut.
Vařené Zeppeliny posypeme opečenou slaninou s cibulkou a polijeme kysanou smetanou. Litevské Zeppeliny podáváme jako hlavní chod.