Linecký pěnový koláč s třešněmi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
3 ks vejce
100 g máslo
1 lžička prášek do pečiva
50 g mandle
100 g cukr moučka
200 g třešně
150 g hladká mouka
50 g bramborový škrob
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky našleháme s cukrem do jemné pěny. Přidáme nastrouhané máslo, prosetou mouku s práškem do pečiva. Z těsta vytvoříme kouli, přikryjeme transparentní fólii a dáme na 30 minut do lednice.

  2. Třešně umyjeme, vypeckujeme, ale snažíme se je nerozpůlit.

  3. Těsto vyválíme na kulatý vymazaný plech a přidáme třešně.

  4. Z bílků našleháme se špetkou soli sníh, přidáme mandle a moučkový cukr. Vmícháme opatrně. Sněhem pokryjeme třešně a vložíme do vyhřáté trouby. Koláč pečeme na 180 °C na cca 20 minut.

  5. Linecký pěnový koláč s třešněmi necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem těsně před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!