Limetkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g žervé
1 ks citrón
75 g cukru
1 lžíce moučkového cukru
1 balíček instatntní piškotové těsto (nebo vlastní)
4 ks limetek
5 lžic rumu (bílého!)
1 svazek máty
3 plátky želatiny
300 g bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Připravíme si instantní piškotové těsto podle návodu, nebo dle vlastního receptu. Omyjeme ceitrón a nastrouháme z něho kůru. Ze zbytku vymačkáme jednu lžíci šťávy. Kůru i šťávu z citrónu přidáme do piškotového těsta. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něho nalijeme. Pečeme v troubě asi 15 minut. Po upečení necháme korpus na plechu vychladnout.

  2. Limetky omyjeme a ze tří kousků nastrouháme kůru. Ostrouhané limetky rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Čtvrtou neostrouhanou limetku nakrájíme na kolečka. Smícháme rum s pěti lžicemi limetkové šťávy a s moučkovým cukrem. Směs svaříme a necháme vychladnout. Touto směsí pokapeme upečený a vychladlý korpus.

  3. Z oprané a osušené máty otrháme lístky, několik si jich necháme bokem v celku na ozdobu a zbytek nakrájíme na proužky. Želatinu namočíme v chladné vodě. Jogurt utřeme s žervé, zbývající limetkovou šťávou a cukrem. Přimícháme také limetkovou kůru a proužky máty. Želatinu vymačkáme a rozpustíme. Nejdříve ji smícháme s několika lžicemi limetkového krému a potom teprve přidáme bytek. Vzniklý krém rozetřeme na korpus a necháme dvě hodiny tuhnout. Nakrájené kousky ozdobíme plátkem limetky a snítkem máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!