Likérový velikonoční zajíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
180 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
120 g polohrubá mouka
100 g škrobová moučka
200 ml vaječný likér
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přilijeme likér a olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem.

  2. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  3. Likérového velikonočního zajíčka pečeme při 160 °C 45 minut. Asi 1/4 hod před koncem pečení přes formu položíme alobal, aby se vršek zajíčka nespálil.

  4. Velikonočního zajíčka vyklopíme z formy a posypeme cukrem nebo přelijeme čokoládovou polevou.

  5. Likérový velikonoční zajíček je dobrý ke kávě i čaji, krásně dozdobí velikonoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!