Likérový velikonoční zajíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 4 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 180 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 120 g polohrubá mouka 100 g škrobová moučka 200 ml vaječný likér podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Likérový velikonoční zajíček recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce, moučkový a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přilijeme likér a olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy.
Likérového velikonočního zajíčka pečeme při 160 °C 45 minut. Asi 1/4 hod před koncem pečení přes formu položíme alobal, aby se vršek zajíčka nespálil.
Velikonočního zajíčka vyklopíme z formy a posypeme cukrem nebo přelijeme čokoládovou polevou.
Likérový velikonoční zajíček je dobrý ke kávě i čaji, krásně dozdobí velikonoční stůl.