Likér Kokosák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

rum
1 plechovka salko
10 lžic strouhaný kokos
400 g tatra mléko (2 krabičky)
400 ml kokosový krém (exotic food)

Postup přípravy receptu

  1. Den před přípravou likéru si nalijeme neslazené mléko do misky. Kokos na suché pánvi upražíme dorůžova. Dáváme ale pozor, abychom jej nepřipálili. Teplý kokos přidáme k do misky s mlékem, zamícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici do druhého dne odležet.

  2. Plechovku salka ponoříme do vodní lázně a vaříme 2 hodiny. Když se pak plechovka otevře, hmota uvnitř je světle hnědá.

  3. Přes plátýnko nebo jemné sítko přecedíme mléko s kokosem. Je to proto, aby v likéru nebyly kousky kokosu. Mléko společně s uvařeným salkem, kokosovým krémem a rumem smícháme. Rum přidáváme dle chuti. Plníme do uzavíratelné sklenice.

  4. Skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!