Letní zlatavá nádivka z remosky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks vejce
1/2 hrnku strouhanka
1 hrst petrželka
1 hrnek mléko
1 špetka kurkuma
1 - 2 špetky pepř
8 ks starší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Jeden až dva dny staré rohlíky nakrájíme nebo natrháme do misky, přidáme dvě celá rozklepnutá vejce, pepř, sůl, muškátový květ nebo trochu kurkumy, mléko a jemně nasekanou petrželku. Je-li směs příliš řídká, přidáme rohlík navíc nebo zasypeme trochou strouhanky. Směs dobře promícháme a necháme chvíli stát

  2. Mezitím rozpálíme remosku, máme-li tu starší, vymažeme ji olejem a vysypeme trochou strouhanky. Nalijeme do ní připravenou směs a dobře ji uhladíme na povrchu. Pečeme cca 20 minut, řídíme se podle zkušeností s vlastní remoskou. Nádivka je po upečení nádherně zlatá a nadýchaná, a i když po vychladnutí obvykle trochu spadne, stále vypadá a chutná skvěle

  3. Letní zlatavá nádivka z remosky jako příloha vždycky udělá velkou parádu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!